Fanfare St. Elisabeth

     Landgraaf - Groenstraat    

Start

Geschiedenis

Nieuws

Serenade

Solistenconcours

Activiteiten

Jubileumboekjes

Pinksterfeesten

Tuinfeesten

Fotoalbum

Foto Geschiedenisboek

Bestuur

Beschermheer

Dirigent

Instructeur

Korps

Drumband

Jeugdfanfare

Dames Comité

Gedecoreerden

Links

Aanmelden

Contact

 

 

 

 

 

Instructeur

van de Drumband van Fanfare St. Elisabeth Groenstraat.

Harold Vinclair

Harold Vinclair is geboren op 9 april 1974 te Brunssum. Hij is getrouwd met Gitte Nijsten en trotse vader van twee kinderen, Wouter en Marieke, en woont in Neerbeek. Op zeer  jeudige leeftijd begon hij reeds met slagwerk. Hij was net vier jaar geworden toen hij zijn eerste les kreeg van Dhr. Frank Rademakers. Op zijn zevende ging hij naar de muziekschool waar hij les kreeg van Dhr. Henk Mennens. In 1992 startte hij zijn studie aan het Maastrichts Conservatorium waar hij studeerde bij Dhr. P. Jansen en Dhr. W. Otten. Tijdens zijn studie was hij actief in vele orkesten zoals het Limburgs Symfonie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten en het Stadttheaater Aken. Verder maakte hij zes jaar lang deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest. Eerst als slagwerker, later als paukenist. Dit orkest wordt ieder jaar opnieuw samengesteld en werkt met internationaal befaamde dirigenten en solisten. Zo werkte hij o.a. met Roberto Benzi, sir Mark Wigglesworth, Reinbert de Leeuw, Igor Roma, Enrico Pace en Charlotte Margionno.

In 1999 is hij aangenomen als slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Echter na een reorganisatie is hij sinds 2005 als paukenist verbonden aan het het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens, kortweg FKKLBW genoemd. Helaas wordt dit orkest per 31 december 2012 webezuinigd.

Thans is hij zich aan het bekwamen in de lichte muziek. Dit doet hij door les te nemen bij Dhr. Eddy Koopman. (Metropele Orchestra).

Naast de muzikale leiding van de drumband van fanfare St. Elisabeth Groenstraat is hij instructeur van de drumband van de Koninklijke harmonie St. Caecilia Beek, de slagwerkgroep van de harmonie St. Walburga Ambi, slagwerkgroep muziekvereniging Juliana Someren-Eind en Schutterij St. Johannes St. Clements Merkelbeek.

 

 

 

Terug