Spring naar hoofdinhoud Spring naar hoofdnavigatie
Logo Fanfare St. Elisabeth

Fanfare St. Elisabeth
Dirigent

Dirigent: Hub Nickel

Dirigent Hub Nickel
Dirigent Hub Nickel.

Hub Nickel speelt reeds sinds zijn zevende levensjaar cornet en begon zijn muzikale carrière bij fanfare Victoria Rimburg. Op jonge leeftijd won hij de in Limburg felbegeerde Mgr. Roncken Troffee, waardoor hij regelmatig opnames maakte voor het muziekprogramma van de KRO "ZIN IN MUZIEK".

Hij studeerde aan het Conservatorium te Maastricht met als hoofdvak Trompet. Hij behaalde zijn DM-diploma en later aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag tevens zijn UM-diploma met een onderscheiding voor muzikaliteit en virtuositeit.

Alvorens hij plaatsvervangend eerste trompettist werd van het L.S.O. te Maastricht (nu: Philharmonie Zuid-Nederland) musiceerde hij regelmatig in andere orkesten waaronder het Residentie Orkest te Den Haag en het Symfonie Orchester Aachen. Tevens was hij lid van verschillende koperensembles. Met het verlaten van het orkest hoopt hij zijn muzikale ontwikkeling elders uit te breiden.

Naast de optredens als solist in binnen- en buitenland geeft hij ook workshops voor klein-koper en combineert dit ook regelmatig.

Parallel aan zijn trompetstudie volgde hij hoofdvak HaFa directie en hij behaalde na het DM-diploma het UM diploma met Johan Willem Friso kapel te Assen. Op het Internationaal Concours voor blaasorkesten te Praag werd hij winnaar van de dirigentenprijs. Dit met zijn toenmalig Harmonie Orkest "Heer Vooruit", waarbij hij tot eredirigent benoemd is.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij bij verschillende HaFa orkesten de leiding gehad. Naast het dirigentschap van Fanfare St. Elisabeth Groenstraat is hij ook werkzaam bij de Kon. Fanfare Concordia Ulestraten, Harmonie Orkest KNA Belfeld, Fanfare De Echo Hout-Blerick en de R.K. Fanfare St. Franciscus Wyck-Maastricht. Verder leidt hij regelmatig gastdirecties bij andere HaFa- en Symfonische orkesten in binnen- en buitenland.

Als jurylid beoordeelt hij regelmatig jonge talenten tijdens concoursen zoals het Prinses Christina Concours, bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en Bundes Jugend Musiziert.