Het korps
Onze vereniging is op 29 juni 1925 opgericht op initiatief van dhr. Hubert Huntjes, Jos Plum, Pierre Senden en Peter Josef Luchtman.
De voornaamste reden voor de oprichting van het korps was dat er in de jaren twintig bij feesten van de zangvereniging St. Rochus, voor de muzikale begeleiding steeds een beroep moest worden gedaan op de Fanfare Eendracht uit Waubach.
Op 5 juli 1925 hadden reeds 12 werkende leden leden zich aangemeld en werd er een dagelijks bestuur gekozen. Tot voorzitter werd gekozen Jos Plum en tot secretaris/penningmeester Peter Joseph Luchtman. Op 16 juni 1929 werd het eeste vaandel onthuld en gezegend.
In de nu 99-jarige geschiedenis heeft onze vereniging vele hoogtepunten gekend. Memorabele muzikale hoogtepunten, waaronder de deelname aan het het WMC in 1954. Onder directeur Johan Walls werd in de Ere-afdeling een 2e prijs behaald. In 1970 werd onder van dirigent H. Boermans deelgenomen aan het Bondsconcours te Leeuwen Roermond. In de 1e afdeling werd een puntentotaal gescoord van 304 punten, goed voor een 1e prijs met promotie naar de afdeling Uitmuntend. In datzelfde jaar werd vervolgens deelgenomen aan de Limburgse kampioenschappen. Ook hier was onze vereniging succesvol en wist met een totaal van 303 punten de kampioenswimpel 1ste divisie te behalen. In 1987 werd onder leiding van dirigent Thijs Zenden deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen. Spelend in de afdeling Uitmuntend werd een 1ste prijs behaald met 307 punten met promotie naar de Ere-afdeling.
In 1996 tenslotte werd onder leiding van dirigent Loek Smeijsters tijdens het Bondsconcours te Etten-Leur een fantastisch puntentaal behaald van 311½ punten goed voor een 1ste prijs en promotie naar superieure afdeling.
De drumband
Binnen de fanfare waren er in 1958 een 4-tal slagwerkers actief. De toenmalige dirigent was echter niet gecharmeerd van zoveel slagwerkers. Omdat de slagwerkers ideeën hadden voor het oprichten van een drumband, was het besluit al snel genomen. De drumband van de Fanfare St. Elisabeth werd opgericht. De eerste tambours van het corps waren: Fred van Ewijk, Sjef Latour, Wiel Borjans, Louis Bogman, Sjeng Bosch en Hub Latour.
Na eenmaal het besluit te hebben genomen, is men op zoek gegaan naar leden. Reeds binnen korte tijd konden er een aantal nieuwe leden begroet worden. In een krantenknipsel d.d. 23 mei werd vermeld dat tijdens de kermisrondgang op 26 mei 1958 het korps voor het eerst zal worden begeleid door de nieuwe drumband.
Sedert 1981 is onze drumband lid van de Limburgse Tamboerkorpsen. In meer dan 50 jaar heeft de drumband zich op weten te werken tot de hoogste divisie, de zogenaamde Eredivisie. In deze jaren is de drumband uitgegroeid van een drumband, voornamelijk t.b.v. het begeleiden van het korps tijdens rondgangen, tot een slagwerkgroep welke ook eigen concerten geeft binnen, maar zeker ook buiten de Groenstraatse grenzen.
Het grootste succes in haar bestaan behaalde de drumband in 1995/1996 toen er naast het Limburgs kampioenschap, ook het Nederlands kampioenschap werd behaald in de 1ste divisie.