Spring naar hoofdinhoud Spring naar hoofdnavigatie
Logo Fanfare St. Elisabeth

Fanfare St. Elisabeth
100 jaar fanfare

Jubileumjaar

Logo 100 jaar Fanfare St. Elisabeth (2025)

De Fanfare St. Elisabeth Groenstraat (FSE) viert in 2025 haar 100-jarig bestaan. Een mijlpaal die feestelijk gevierd zal worden maar met een knipoog naar toekomst en verleden. Niet alleen de vereniging zelf maar ook alle zusterverenigingen uit de Groenstraat, de buurtbewoners en tradities krijgen een plaats in het jubileumjaar. Hier een overzicht van de verschillende activiteiten die we willen uitvoeren.

 1. Groenstraatse Kerstmarkt

  Het jubileumjaar begint op 1 december 2024 met een uitbreiding van de jaarlijkse kerstmarkt met extra kraampjes voor eigen leden en supporters. Uiteraard zal FSE voor de muzikale omlijsting zorgen maar zal ook getracht worden te zorgen voor meer sociale samenhang en cohesie in de buurt. Inclusie en sociale samenhang vormen de steekwoorden.

 2. 3-Koningen concert

  Op 5 januari 2025 geven we in ons verenigingslokaal een 3 koningen concert, waarbij bezoekers niet alleen een speciaal Groenstraat 3-koningen-gebak krijgen maar ook een speciaal programma door deelnemers van buiten de Groenstraat zoals de Tiroler Teufel en Peer Heiligers. Grensoverschrijdend en voor ieder wat wils.

 3. Jubileumreceptie

  De traditionele pinkerfeesten in de feesttent in de Groenstraat worden op pinkstermaandag ingezet voor een jubileumreceptie en huldiging van de jubilarissen. Aangezien het een jubileumjaar is worden tijdens de receptie alle jubilarissen vanaf 10 jaar lid in het zonnetje gezet.

 4. Concert 500 jaar landgraafse cultuur

  Het hoogtepunt van het jubileumjaar wordt het concert 500 jaar cultuur op zondag 29 juni. De gewenste locatie zijn de weilanden rondom de Watertoren waarbij op zondagmiddag door meer dan 200 muzikanten een muzikale hulde aan FSE wordt gebracht.

 5. Oud groenstraats weidefeest

  In augustus wordt een weidefeest georganiseerd waarbij het accent ligt op sociale cohesie, inclusie en menselijke interactie. Vanuit de maatschappelijke taakstelling die FSE van harte invult, wordt het jubileumjaar ook aangegrepen om een activiteit voor de hele lokale bevolking te organiseren, laagdrempelig, gemakkelijk bereikbaar en voor ieder wat wils.

 6. Concertreis

  In oktober wordt samen met Fanfare Abdissenbosch een concertreis ondernomen naar Neustadt an der Weinstrasse waar, samen met het Fremdenverkehrsamt, een bijdrage geleverd wordt aan de viering van het Duitse Weinlesefest in Neustadt an der Weinstrasse in de vorm van concerten en deelnamen aan de afsluitende Winzerfestumzug. Zo wordt niet alleen de band tussen FSE en Fanfare Abdissenbosch versterkt maar ook het gezamenlijke muzikale potentieel verder verkend.

 7. Traditionele St. Elisabeth dag

  In november vindt traditioneel de jaarlijkse Elisabethsviering plaats waar op zaterdagavond een reuniebijeenkomst voor alle oud leden voorzien is. De diapresentatie, de filmopnames van concerten en optreden alsmede het papieren en digitale archief zullen net als bij de jubileumreceptie voor iedereen vrij toegankelijk zijn.